Hallitus

Maija Pitkonen, puheenjohtaja
Riitta Saarinen, varajäsen Anna Kujala
Tapani Koivunen, varajäsen Pirjo Mälkiä
Linnea Nordling, varajäsen Tuure Kiviranta
Maija Soljanlahti, varajäsen Nina Colliander-Nyman
Helena Anttila-Lindeman, varajäsen Niina Pitkänen
Andrea Bergman, varajäsen Vesa Jääskeläinen
Sari Järvinen, varajäsen Sanna Ylhäinen
Leena Nieminen, varajäsen Maija Kyrö

Hallituksen jäsenten esittelyt: 

Maija Pitkonen, puheenjohtaja
Maataloustoimittajien yhdistys erinomainen paikka verkostoitua ja tutustua alan huippuosaajiin! Olen toiminut aktiivina ensin hallituksessa mm. koulutusvastaavana ja sihteerinä vuodesta 2013 alkaen. Työurallani olen toiminut ProArgia-ryhmässä eri tehtävissä mm. markkinoinnin ja sähköisen viestinnän suunnittelijana. Olen koulutukseltani agrologi (AMK) ja agronomi MMM. Nykyisin asun Tamperella ja toiveenani on, että jatkossa järjestämämme toiminta huomioisi entistä paremmin Uudenmaan ulkopuolella asuvia jäseniämme. Jo muutaman kerran olemme mahdollistaneet etäosallitumisen järjestämiimme koulutuksiin, niistä olemme saaneet hyvää palautetta. Jatketaan näitä kokeiluja ja hyödynnetään sähköisiä kanavia. Ota yhteyttä, jos sinulla on ideoita koulutuksista tai muusta toiminnasta!

Leena Nieminen
Olen ravitsemustieteilijä (ETM), jonka työura on mutkitellut myynnin ja markkinoinnin tehtävistä elintarvikesektorilla kohti terveysviestintää. Työskentelen työikäisten terveyden edistämiseksi  Suomen Nivelyhdistyksessä. Kuulun myös Terveystoimittajat ry:n.

Asun Helsingissä mieheni kanssa. Harrastan liikuntaa monipuolisesti; retkeilystä aina maraton – juoksuun, lasketteluun ja retkisoutuun asti. Talvilomilla minut löytää usein Lapista tai Alpeilta, kesällä puolestaan mökkiaskareista. Musiikki ja lukeminen innostavat, näistä mainittakoon kuorolaulu.
Matojen tilaisuuksissa on aina ollut sekä painavaa asiaa että mukavaa yhdessäoloa. Olen iloinen voidessani antaa oman panokseni vireän yhdistyksen toiminnalle.

Linnea Nordling, koulutusvastaava
Olen agronomi, jolle kirjoittaminen on aina ollut lähellä sydäntä. Valmistuin yliopistosta vuonna 2016, jonka jälkeen olen työskennellyt toimittajana Maaseudun Tulevaisuudessa, tuottajana Farmit Website Oy:lla sekä nykyisessä tehtävässäni Yara Suomen markkinointispesialistina.
Asun Vantaalla mieheni ja pienen poikani kanssa. Arkeeni kuuluu paljon urheilua, erityisesti juoksemista ja kuntosalilla käyntiä. Lempipuuhiani ovat myös kaikenlainen luonnossa liikkuminen, sienestys ja marjastus, puutarhanhoito, lukeminen ja mökkeily.
Maton jäsen olen ollut vasta parin vuoden ajan, mutta iloinen päästessäni näinkin tuoreena jäsenenä mukaan hallituksen toimintaan.

Tapani Koivunen, rahastonhoitaja ja ENAJ-yhteyshenkilö
Olen maatilan poika Virroilta, maatalous- ja metsätieteiden maisteri, MBA, HHJ, maanpuolustaja ja ansiolentäjä. Ensimmäisen kerran olin maataloustoimittajien jäsen jo 1980 – luvulla, mutta sitten perhe ja työ veivät muualle.
Olen työskennellyt mm. Rahtikeskuksen, Sihdin, Edward Jonesin, Nokian, Kemiran, Helsingin Myllyn ja Cultorin vaativissa päällikkö- ja johtotehtävissä.  Toimittajan töitä olen tehnyt lähes koko työurani ajan, yleensä päätyöni ohella.  Toimittajan urani aloitin Maaseudun Tulevaisuudessa. Suomalainen maatalous ja elintarviketeollisuus ovat olleet lähellä sydäntäni, vaikka olen asunutkin parikymmentä vuotta Yhdysvalloissa maatalouspiirien ulkopuolella.
Nyt MATO hallituksen jäsenenä olen osallistunut kahdesti kansainvälisiin IFAJ-kongresseihin. Vuonna 2017 olin päävastuullisena hyvin onnistuneen ENAJ-toimittajavierailun järjestäjänä Suomessa. Tammikuusta 2019 lähtien olen yhdistyksen rahastonhoitaja sekä vastaan yhteyksistä ENAJ-organisaatioon.
Me toimittajat olemme etuoikeutettuja siinä, että saamme nähdä paljon. Olemme näköalapaikalla. On meidän etuoikeutemme ja velvollisuutemme kertoa lukijoillemme objektiivisesti asioista, jotta totuus maailmassa ei hämärtyisi.
Minulla on neljä jo aikuista lasta, jotka kaikki ovat saaneet elämässään hyvän startin.

Helena Anttila-Lindeman
Olen maatalousyrittäjä ja freelancetoimittaja Somerolta. Maatalousyrittäjänä olen toiminut kaksikymppisestä asti yhdessä puolisoni Mikon kanssa. Viljelemme viljoja, öljykasveja, hernettä ja kuminaa. Pirttiviljelyn tuloksena perheessämme on kaksi nyt jo aikuista lasta.
Toimittajan työt tulivat kuvioihin mukaan vuosituhannen vaihteessa. Vuodesta 2011 olen kuulunut Agrimedian talliin. Viime vuosina olen kirjoittanut ja kuvannut lähinnä Maatilan Pellervoon.
Kiitokset luottamuksesta, kun tulin valituksi Mato-hallitukseen! Vaikka olen ollut Matojen jäsen jo vuosia, olen tähän asti osallistunut melko vähän yhdistyksen toimintaan. Odotan mielenkiinnolla mitä tulevaisuus tuo tullessaan tällä rintamalla.

Riitta Saarinen, varapuheenjohtaja
Olen koulutukseltani valtiotieteilijä (VTM) ja työskennellyt pitkään toimittajana, mutta myös tiedottajana ja kehitysyhteistyön asiantuntijana sekä Suomessa että ulkomailla.
Vuodesta 2005 lähtien olen toiminut freelancerina ja kirjoittanut monenlaisista aiheista eri julkaisuihin, kuten Maatilan Pellervoon. Olen edelleen hyvin innostunut työstäni, jossa on mahdollisuus oppia koko ajan uutta. Ruoka- ja maatalousaiheet liittyvät myös mitä suurimmassa määrin globaaleihin haasteisiin, kuten ilmastonmuutokseen.    
Asun Helsingissä perheeni kanssa, johon kuuluu mies ja kaksi poikaa. Vapaa-aikanani liikun mielelläni luonnossa. Kesällä oleilen paljon mökillä Hämeessä, missä riittää tekemistä pihassa ja puutarhassa.
Liityin Matoihin muutama vuosi sitten ja olen osallistunut kahdesti myös kansainvälisiin IFAJ-kongresseihin. Ne ovat antaneet paljon uutta tietoa ja ajateltavaa. On ollut myös mukava tutustua kollegoihin ympäri maailmaa.

Andrea Bergman, sihteeri ja IFAJ-yhteyshenkilö
Olen maataloustoimittaja, Master of Culture and Arts ja innokas palstaviljelijä Espoosta. Työskentelen kymmenettä vuotta toimittajana Landsbygdens Folk -lehdessä, jossa toimin myös taittajana ja kuvittajana. Nykyään hoidan lisäksi SLC:n tiedottajan tehtäviä.
Yläkoulussa voitin traktorinajokilpailun Pohjanmaalla, ja hieman vanhempana IFAJ:n Young Leaders Award -kilpailun, joka vei minut Uuden-Seelannin maaseudulle 2015. Olen myös osallistunut moniin IFAJ-kongresseihin ja toimittajamatkoihin, ja toimin IFAJ:n Executive Committeessa Suomen edustajana.
Maataloustoimittajissa parasta on mielestäni yhteenkuuluvuuden tunne: syvää ymmärrystä siitä, miten tärkeiden asioiden parissa meillä on kunnia työskennellä.

Jag är lantbruksjournalist, Master of Culture and Arts och en ivrig grönsaksodlare, om än bara på min gård i Esbo. De senaste tio åren har jag jobbat som redaktör på Landsbygdens Folk där jag också gör layout och illustrationer. Nuförtiden sköter jag även informatörsuppgifter inom SLC.

Maija Soljanlahti
Terveiset Marttaliitosta! Olen ruoka- ja ravitsemusasioiden parissa työskentelevä kehittämispäällikkö. Tehtävissä on vahvana viestintä sekä digitaalisesti että Martat-lehden sivuilla. Olen koulutukseltani elintarviketieteiden maisteri, pääaineena ravitsemustiede. Urani aikana olen kouluttautunut vahvistaakseni viestinnän osaamistani. 

Olen toista kertaa matojen hallituksessa, ja innolla taas mukana. Voin suositella matotoimintaa verkostoitumisen kannalta mutta erityisesti siksi, että se on hauskaa! Toivon, että moni mato ottaa ilon irti myös vahvasta kansainvälisestä verkostosta. 

Asun Helsingissä, jossa jaan kahden lapsen vanhemmuuden mieheni kanssa. Liikun mielelläni luonnossa koiramme kanssa, haastan itseäni myös muiden lajien parissa. Ja ruoka on rakkaus!

Yhteistyökumppanit