Hallitus 2023

Tuija Simpanen, varajäsen Niina Pitkänen
Maija Pitkonen, rahastonhoitaja, varajäsen Pirjo Haapanen

Michael Godtfredsen

Olen Michael ”Micke” Godtfredsen. Olen siirtynyt eläkkeelle mutta toimin edelleen freelance toimittajana.
Olen koulutukseltani ja sielultani toimittaja. Juuri ennen vuotta 2000 siirryin aluelehden toimituksesta Porvoossa Landsbygdens Folkille toimittajaksi. Siellä olin töissä parikymmentä vuotta, ennen kuin jäin eläkkeelle vuonna 2020.
Tutustuin Maton toimintaan ja liityin siihen 2000-luvun alussa.
Olen toiminut hallituksen jäsenenä muutaman kauden sekä varajäsenenä.
Olen osallistunut Maton matkoihin Viroon ja Latviaan, Venäjään, Ukrainaan, Irlantiin ja Tanskaan.
Osallistuin ensimmäisen kerran IFAJ:n kongressiin Sveitsissä vuonna 2005, ja se oli minulle suuri elämys. Olen sen jälkeen osallistunut 12. kongressiin ympäri maailmaa, mm Matojen edustajana IFAJ:n executive committeessä ja delegate assemblyssä.
Yksi elämäni tärkeimmistä matkoja oli IFAJ:n järjestämä reilun viikon tutustumismatka (ns E4D tour) Tansaniaan 2014.
Olen myös ollut aktiivinen ENAJ:n toiminnassa ja osallistunut verkoston kokouksiin ja matkoihin ympäri Eurooppaa.
Tällä hetkellä toimin IFAJ:n sananvapauskomiteassa puheenjohtajana. Aihe sananvapaus on minulle hyvin tärkeä. Myös maataloustoimittajille on tärkeää, että saadaan tehdä työtämme riippumattomasti ja omilla ehdoillamme, sekä Suomessa että muualla. Sekä tuottajilla että kuluttajilla on oikeus saada maa-, metsätalous- ja ruoantuotannosta riippumatonta ja rehellistä tietoa. Meillä pitäisi olla Suomessa hyvät edellytykset siihen, vaikka välillä toki löytyy monta tahoa joilla on toivomuksia meidän työhömme liittyen. Monissa muissa maissa tilanne on kuitenkin huomattavasti vaikeampi. Useita meidän kollegoita, esimerkiksi Afrikassa, ovat olleet pidätettyinä perusjuttujen takia, esimerkiksi kun ovat julkaisseet tietoja maansa kylvö- tai satotilanteesta. Monet asuvat ja yrittävät myös tulla toimeen maanpaossa.

Kun on omaa aikaa, viljelen joulukuusia ja hoidan noin 17 hehtaarin metsäpalstaani Voolahdessa Porvoon eteläpuolella. Pidän luonnossa liikkumisesta ja olen innokas sienimetsästäjä.

Tuija Simpanen

Olen Tuija Simpanen, mato vuodesta 2014. Olen opiskellut Helsingin Yliopistossa Viikissä kasvintuotantotieteitä sekä kotieläintieteitä (MMK) ja viimeisimpänä olen innostunut tekemään opintoja Environmental change and global sustainability opintosuunnasta. Toimin päätyöni ohessa vapaana toimittajana ja tuotan perinteisten lehtiartikkeleiden lisäksi webinaareja, tiedotteita, blogeja, podcasteja sekä pidän yllä maatalouteen liittyviä sosiaalisten medioiden tilejä. Olen innoissani uusista mahdollisuuksista päästä mukaan kehittämään maataloustoimittajien hienoa ja monipuolista toimintaa.

Vapaa-aikana hoidan koiria ja hevosia, urheilen tai nautin kulttuurielämyksistä.

Anna Kujala

Olen maa-, metsä- ja puutarhatalouteen erikoistunut freelancetoimittaja. Minulla on alalta yli 20 vuoden kokemus ja teen myös graafista suunnittelua, kuten lehtien taittoa. Olen kaksikielinen, teen töitä sekä suomeksi että ruotsiksi.

Asun Hyvinkäällä perheeni kanssa. Kesällä minut löytää usein mökiltä Turunmaan saaristosta. Vapaa-aikani kuluu omia lampaita hoitaen, hyvän kirjan parissa tai puutarhatöissä.

Olen ollut Maataloustoimittajat r.y.:n hallituksessa useasti vuosien varrella – yhdistyksessä toimiminen on aina yhtä mielekästä ja antoisaa. Odotankin koronapandemiasta huolimatta innolla, mitä kaikkea keksimme hallituksessa yhdistyksen toiminnan kehittämiseksi!

Sari Järvinen

Olen agronomi (MMM) ja viimeisimpänä olen opiskellut medianomin koulutusohjelmassa journalismia. Olen työskennellyt elintarvike- ja maatalousalalla erilaisissa markkinointi- ja viestintätehtävissä sekä tuottanut ammatti-, asiakas-, tuottaja- ja järjestölehtiä. Tällä hetkellä työskentelen KMVET-lehden toimituspäällikkönä.
Maataloustoimittajiin olen kuulunut jo pidempään jäsenenä ja nyt olen saanut mahdollisuuden osallistua myös hallituksen työskentelyyn. Matojen toiminnassa olen tutustunut mielenkiintoisiin ja osaaviin ammattilaisiin. Koulutukset tarjoavat myös hyvän mahdollisuuden kehittää omaa osaamista.
Vapaa-aikaa vietän yhdessä tyttärieni kanssa tallilla ratsastusharrastuksen parissa ja luonnossa liikkuen.

Maija Soljanlahti

Terveiset Marttaliitosta! Olen ruoka- ja ravitsemusasioiden parissa työskentelevä kehittämispäällikkö. Tehtävissä on vahvana viestintä sekä digitaalisesti että Martat-lehden sivuilla. Olen koulutukseltani elintarviketieteiden maisteri, pääaineena ravitsemustiede. Urani aikana olen kouluttautunut vahvistaakseni viestinnän osaamistani.
Olen toista kertaa matojen hallituksessa, ja innolla taas mukana. Voin suositella matotoimintaa verkostoitumisen kannalta mutta erityisesti siksi, että se on hauskaa! Toivon, että moni mato ottaa ilon irti myös vahvasta kansainvälisestä verkostosta.
Asun Helsingissä, jossa jaan kahden lapsen vanhemmuuden mieheni kanssa. Liikun mielelläni luonnossa koiramme kanssa, haastan itseäni myös muiden lajien parissa. Ja ruoka on rakkaus!

Klaus Hartikainen

Klaus Hartikainen.

Olen MTK:n jäsenviestintäpäällikkö. Työssäni kehitän ja tuotan järjestön jäsenille suunnattua viestintää eri kanaviin. Ennen nykyistä tehtävääni toimin 12 vuotta järjestön viestintäjohtajana. Sitä ennen olen toiminut viestintä-, markkinointi ja yhteiskuntasuhdepainotteisissa tehtävissä lääketeollisuudessa, terveydenhuoltoalan tietoa tuotavassa palveluyrityksessä ja valtionhallinnossa. Vapaa ajalla harrastan liikuntaa eri muodoissa, kuorolaulua ja luonnossa ulkoilua koirien kanssa. On hienoa päästä mukaan kehittämään maataloistoimittajien yhteistä toimintaa ja verkostoitumista niin Suomessa kuin kansainvälisestikin.

Kannattajajäsenet