Hallitus 2021

Maija Pitkonen, puheenjohtaja
Andrea Bergman, varajäsen Michael Godtfredsen
Linnea Nordling, varajäsen Riitta Mustonen
Riitta Saarinen, varajäsen Pirjo Haapanen
Tuomas Anttila, varajäsen Pirjo Mälkiä
Helena Anttila-Lindeman, varajäsen Niina Pitkänen
Leena Nieminen, varajäsen Maija Kyrö
Maija Soljanlahti, varajäsen Nina Colliander-Nyman
Sari Järvinen, varajäsen Sanna Ylhäinen

Hallituksen jäsenten esittelyt: 

Maija Pitkonen, puheenjohtaja
Maataloustoimittajien yhdistys erinomainen paikka verkostoitua ja tutustua alan huippuosaajiin! Olen toiminut aktiivina ensin hallituksessa mm. koulutusvastaavana ja sihteerinä vuodesta 2013 alkaen. Työurallani olen toiminut ProArgia-ryhmässä eri tehtävissä mm. markkinoinnin ja sähköisen viestinnän suunnittelijana. Nyt katson maailmaa rahoituspuolen näkökulmasta. Olen koulutukseltani agrologi (AMK) ja agronomi MMM.

Nykyisin asun Tamperella ja toiveenani on, että jatkossa järjestämämme toiminta huomioisi entistä paremmin Uudenmaan ulkopuolella asuvia jäseniämme. Jo muutaman kerran olemme mahdollistaneet etäosallitumisen järjestämiimme koulutuksiin, niistä olemme saaneet hyvää palautetta. Jatketaan näitä kokeiluja ja hyödynnetään sähköisiä kanavia. Ota yhteyttä, jos sinulla on ideoita koulutuksista tai muusta toiminnasta!

Leena Nieminen
Olen ravitsemustieteilijä (ETM), jonka työura on mutkitellut myynnin ja markkinoinnin tehtävistä elintarvikesektorilla kohti terveysviestintää. Työskentelen työikäisten terveyden edistämiseksi  Suomen Nivelyhdistyksessä. Kuulun myös Terveystoimittajat ry:n.

Asun Helsingissä mieheni kanssa. Harrastan liikuntaa monipuolisesti; retkeilystä aina maraton – juoksuun, lasketteluun ja retkisoutuun asti. Talvilomilla minut löytää usein Lapista tai Alpeilta, kesällä puolestaan mökkiaskareista. Musiikki ja lukeminen innostavat, näistä mainittakoon kuorolaulu.

Matojen tilaisuuksissa on aina ollut sekä painavaa asiaa että mukavaa yhdessäoloa. Olen iloinen voidessani antaa oman panokseni vireän yhdistyksen toiminnalle.

Linnea Nordling, koulutusvastaava
Olen agronomi, jolle kirjoittaminen on aina ollut lähellä sydäntä. Valmistuin yliopistosta vuonna 2016, jonka jälkeen olen työskennellyt toimittajana Maaseudun Tulevaisuudessa, tuottajana Farmit Website Oy:lla sekä nykyisessä tehtävässäni Yara Suomen markkinointispesialistina.

Asun Vantaalla mieheni ja pienen poikani kanssa. Arkeeni kuuluu paljon urheilua, erityisesti juoksemista ja kuntosalilla käyntiä. Lempipuuhiani ovat myös kaikenlainen luonnossa liikkuminen, sienestys ja marjastus, puutarhanhoito, lukeminen ja mökkeily.

Maton jäsen olen ollut vasta parin vuoden ajan, mutta iloinen päästessäni näinkin tuoreena jäsenenä mukaan hallituksen toimintaan.

Helena Anttila-Lindeman
Olen maatalousyrittäjä ja freelancetoimittaja Somerolta. Maatalousyrittäjänä olen toiminut kaksikymppisestä asti yhdessä puolisoni Mikon kanssa. Viljelemme viljoja, öljykasveja, hernettä ja kuminaa. Pirttiviljelyn tuloksena perheessämme on kaksi nyt jo aikuista lasta.
Toimittajan työt tulivat kuvioihin mukaan vuosituhannen vaihteessa. Vuodesta 2011 olen kuulunut Agrimedian talliin. Viime vuosina olen kirjoittanut ja kuvannut lähinnä Maatilan Pellervoon.

Kiitokset luottamuksesta, kun tulin valituksi Mato-hallitukseen! Vaikka olen ollut Matojen jäsen jo vuosia, olen tähän asti osallistunut melko vähän yhdistyksen toimintaan. Odotan mielenkiinnolla mitä tulevaisuus tuo tullessaan tällä rintamalla.

Sari Järvinen
Olen agronomi (MMM) ja viimeisimpänä olen opiskellut medianomin koulutusohjelmassa journalismia. Olen työskennellyt elintarvike- ja maatalousalalla erilaisissa markkinointi- ja viestintätehtävissä muun muassa toimittaen asiakas-, tuottaja- ja järjestölehtiä. Nyt toimin Maatilan Pellervon ja sen Eläin-liitteen toimituspäällikkönä. 

Maataloustoimittajiin olen kuulunut jo pidempään jäsenenä ja nyt olen saanut mahdollisuuden osallistua myös hallituksen työskentelyyn. Matojen toiminnassa olen tutustunut mielenkiintoisiin ja osaaviin ammattilaisiin. Koulutukset tarjoavat myös hyvän mahdollisuuden kehittää omaa osaamista.

Vapaa-aikaa vietän yhdessä tyttärieni kanssa tallilla ratsastusharrastuksen parissa ja luonnossa liikkuen.

Riitta Saarinen, varapuheenjohtaja
Olen koulutukseltani valtiotieteilijä (VTM) ja työskennellyt pitkään toimittajana, mutta myös tiedottajana ja kehitysyhteistyön asiantuntijana sekä Suomessa että ulkomailla.
Vuodesta 2005 lähtien olen toiminut freelancerina ja kirjoittanut monenlaisista aiheista eri julkaisuihin, kuten Maatilan Pellervoon. Olen edelleen hyvin innostunut työstäni, jossa on mahdollisuus oppia koko ajan uutta. Ruoka- ja maatalousaiheet liittyvät myös mitä suurimmassa määrin globaaleihin haasteisiin, kuten ilmastonmuutokseen.    
Asun Helsingissä perheeni kanssa, johon kuuluu mies ja kaksi poikaa. Vapaa-aikanani liikun mielelläni luonnossa. Kesällä oleilen paljon mökillä Hämeessä, missä riittää tekemistä pihassa ja puutarhassa.

Liityin Matoihin muutama vuosi sitten ja olen osallistunut kahdesti myös kansainvälisiin IFAJ-kongresseihin. Ne ovat antaneet paljon uutta tietoa ja ajateltavaa. On ollut myös mukava tutustua kollegoihin ympäri maailmaa.

Tuomas Anttila, rahastonhoitaja
Olen jalasjärvisellä maitotilalla kasvatettu ja Viikistä vuonna 2020 valmistunut agronomi. Maatalousteknologian opintojani olen päässyt soveltamaan ja täydentämään vuodesta 2016 lähtien Koneviestissä. Vastuullani ovat varsinkin kotieläintuotantoon liittyvät maatalouskoneet, jonka lisäksi olen kiinnostunut täsmäviljelystä ja muista uusista teknologioista. Työssäni minua innostaa alan huippuammattilaisten kanssa työskentely sekä uusiin innovaatioihin perehtyminen.

Nykyisin asun Seinäjoella, mutta tulevaisuus osoittaa kohti Kärkölää ja puolisoni kotitilaa. Vapaa-aikani vietän muiden muassa kuorolaulun parissa sekä moottoripyörän selässä, josta käsin onnistuu rattoisasti myös kesäiset työmatkat. Järjestötoimintaan tutustuin toden teolla opiskeluaikana, jolloin ajoin opiskelijoiden etuja lukuisissa viroissa, ikimuistoisimpana maatalousylioppilaiden puheenjohtajuus. Maataloustoimittajien hallitus on mielenkiintoinen paikka tämän järjestöuran jatkamiseen.

Andrea Bergman, sihteeri ja IFAJ/ENAJ -yhteyshenkilö
Olen maataloustoimittaja, Master of Culture and Arts ja innokas palstaviljelijä Espoosta. Työskentelen kymmenettä vuotta toimittajana Landsbygdens Folk -lehdessä, jossa toimin myös taittajana ja kuvittajana. Nykyään hoidan lisäksi SLC:n tiedottajan tehtäviä.
Yläkoulussa voitin traktorinajokilpailun Pohjanmaalla, ja hieman vanhempana IFAJ:n Young Leaders Award -kilpailun, joka vei minut Uuden-Seelannin maaseudulle 2015. Olen myös osallistunut moniin IFAJ-kongresseihin ja toimittajamatkoihin, ja toimin IFAJ:n Executive Committeessa Suomen edustajana.
Maataloustoimittajissa parasta on mielestäni yhteenkuuluvuuden tunne: syvää ymmärrystä siitä, miten tärkeiden asioiden parissa meillä on kunnia työskennellä.

Jag är lantbruksjournalist, Master of Culture and Arts och en ivrig grönsaksodlare, om än bara på min gård i Esbo. De senaste tio åren har jag jobbat som redaktör på Landsbygdens Folk där jag också gör layout och illustrationer. Nuförtiden sköter jag även informatörsuppdrag inom SLC.

Maija Soljanlahti
Terveiset Marttaliitosta! Olen ruoka- ja ravitsemusasioiden parissa työskentelevä kehittämispäällikkö. Tehtävissä on vahvana viestintä sekä digitaalisesti että Martat-lehden sivuilla. Olen koulutukseltani elintarviketieteiden maisteri, pääaineena ravitsemustiede. Urani aikana olen kouluttautunut vahvistaakseni viestinnän osaamistani. 

Olen toista kertaa matojen hallituksessa, ja innolla taas mukana. Voin suositella matotoimintaa verkostoitumisen kannalta mutta erityisesti siksi, että se on hauskaa! Toivon, että moni mato ottaa ilon irti myös vahvasta kansainvälisestä verkostosta. 

Asun Helsingissä, jossa jaan kahden lapsen vanhemmuuden mieheni kanssa. Liikun mielelläni luonnossa koiramme kanssa, haastan itseäni myös muiden lajien parissa. Ja ruoka on rakkaus!

Kannattajajäsenet