Hallitus 2017

Markku Pulkkinen, puheenjohtaja

Micke Godtfredsen, varapuheenjohtaja, varajäsen Andrea Bergman

Ninnu Perälä, rahastonhoitaja, varajäsen Anna Kujala

Maija Pitkonen, sihteeri ja koulutusvastaava, varajäsen Pirjo Ristola

Riitta Mustonen, IFAJ-edustaja, varajäsen Tuure Kiviranta

Mia Wikström, varajäsen Seija Luomanperä

Silja Vuori, varajäsen Vesa Jääskeläinen

Riku-Matti Akkanen, varajäsen Tero Pajukallio

Tapani Koivunen, varajäsen Maija Soljanlahti

Hallituksen jäsenten esittelyt:

Markku Pulkkinen

Olen 50-vuotias freelancetoimittaja, yrittäjä ja agronomi. Olen työskennellyt vuodesta 2014 lähtien omassa Kirjainkauppa-yrityksessäni. Asiakkaani ovat pääosin maa- ja metsätaloussektorilta, ruokaketjusta sekä rahoitus- ja vakuutusaloilta. Tuotan muutamaa asiakaslehteä ja kirjoitan juttuja ammattilehtiin. Konttoria pidän Hyvinkään Villatehtaalla.

Maataloustoimittajien puheenjohtajana aloitin vuoden 2016 alussa. Hallituksessa olen aikaisemmin ollut vuodet 2007–2010, joista osan rahastonhoitajana. Osallistuin IFAJ:n Suomen kongressin järjestelyihin vuonna 2001 ja vastasin Maataloustoimittajien 50-vuotisjuhlista vuonna 2009. Tunnen siten yhdistyksen melko hyvin.

Vapaa-aika kuluu Mato-toiminnan lisäksi mehiläisiä hoitaen, joulukuusia kaupaten, hiihtäen, pyöräillen, golfaten ja kahta teiniä paimentaen.

Maataloustoimittajat on todella mieluisa yhteisö – niin ammatillisesti kuin henkisesti. Mukava olla puheenjohtajanne. Matojen tapahtumissa on aina kivaa, tulkaa siis mukaan!

Maija Pitkonen

Olen ollut mukana matojen toiminnassa muutaman vuoden ensin jäsenenä ja nyt toista kautta hallituksessa. Minut valittiin matojen sihteeriksi ja koulutusvastaavaksi kaudelle 2017. Järjestämme tehokkaita ja ammattitaitoa kartuttavia täsmäkursseja esim. valokuvauksesta, videoiden tuottamisesta tai somen hyödyntämisestä matojen jäsenille vuosittain. Otan mielelläni vastaan hyviä ideoita koulutusten aiheiksi!

Työskentelen yritysasiantuntijana ProAgria Etelä-Suomessa. Työnkuvani on monipuolinen, osallistun mm. markkinoinnin suunnitteluun, erilaisiin hankeisiin, sparraan yrittäjiä markkinoinnin ja viestinnän suunnittelussa sekä toteutuksessa erityisesti sähköisen markkinoinnin puolella.

 

Micke Godtfredsen

Jag heter Michael ”Micke” Godtfredsen och jag jobbar till vardags på tidningen Landsbygdens Folk. Där skriver jag om i stort sett allt om jord- och skogsbruk och annat som har  anknytning till landsbygden. Jag aktiverade mig i Maataloustoimittajat i början av 2000-talet. Jag deltog i min första IFAJ-kongress i Schweiz 2005, det var en stor upplevelse för mig. Under ett antal år har jag representerat Maataloustoimittajat i IFAJ:s exekutivkommitté och för tillfället deltar jag i IFAJ:s kommitté för pressfrihet. Det är en mycket spännande men också utmanande uppgift.

Olen Michael ”Micke” Godtfredsen ja työskentelen Landsbygdens Folk -lehdessä. Kirjoitan kattavasti maa- ja metsätalouteen sekä maaseutuun liittyvistä aiheista. Aktivoiduin Maataloustoimittajissa 2000-luvun alussa. Osallistuin ensimmäiseen IFAJ-kongressiini Sveitsissä vuonna 2005, ja se oli minulle suuri elämys. Muutaman vuoden olen edustanut Maataloustoimittajia IFAJ:ssa ja tällä hetkellä olen IFAJ:n lehdistövapaudenkomitean jäsen. Se on hyvin kiinnostava, mutta samalla myös haastava tehtävä.

Mia Wikström

Jag kom med i lantbruksjournalisternas verksamhet och i MATO-styrelsen 2013 och med förnyat förtroende är det roligt att få fortsätta arbetet tillsammans med kollegor i branschen. 

Till vardags jobbar jag som informatör på Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC r.f. som är de finlandssvenska jordbrukarnas intresseorganisation med cirka 30 000 jord- och skogsbrukare som medlemmar. Jag är stationerad på SLC:s centralkansli i Kampen i Helsingfors och förutom kommunikationsfrågor jobbar jag också med organisations-, medlems-, kvinno-, mat- och konsumentfrågor inom organisationen. SLC:s medlemstidning Landsbygdens Folk, som utkommer varje fredag, är en viktig informationskanal till de finlandssvenska jordbrukarna och därmed en av de viktigaste informationskanalerna vid sidan av SLC:s webbsidor och social medier som jag har i mitt arbete. Ett av de viktigaste uppdragen som hör till mitt arbete är att för konsumenter och allmänheten lyfta fram alla de fördelar och guldkorn som våra finländska råvaror och matproduktion har.

Fritiden går till att umgås med familjen som består av två små döttrar, en man och en katt. Andra intressen är bl.a. löpning, inredning, kortpyssel och politik.

Riitta Mustonen

Riitta MustonenMatojen toiminta on niin mukavaa, että olen jo toistamiseen hallituksessa. Viimeksi olin puheenjohtajana vuosina 2004-2006. Nyt toimin IFAJ-edustajana. Maataloustoimittajien kansainväliset asiat ovat kiinnostaneet minua niinkin paljon, että olin IFAJ:n pääsihteerinä neljä vuotta vuoteen 2016 asti. Olen myös matojen linkki ruotoihin, sillä olen ensimmäistä vuotta ruokatoimittajien puheenjohtaja.

Työskentelen Maaseudun Tulevaisuudessa ja vastaan MT:n ja Kantrin ruokasivuista. Asun Porvoon Saksalassa yhdessä matomies Esan kanssa, joka työskentelee Käytännön Maamiehessä. Meillä on neljä lasta, joista yksi enää kotona, kaksi lastenlasta, kissa ja koira. Vapaa-aikani kuluu kotona puuhastellen, matkaillen, lukien ja liikkuen ja kesällä Luumäen Kivijärvellä mökillä.

Tapani Koivunen

Olen maatilan poika Virroilta, maatalous- ja metsätieteiden maisteri, MBA, maanpuolustaja ja ansiolentäjä. Ensimmäisen kerran olin maataloustoimittajien jäsen jo 1980 – luvulla, mutta sitten perhe ja työ veivät muualle.

Olen työskennellyt muun muassa Rahtikeskuksen, Sihdin, Edward Jonesin, Nokian, Kemiran, Helsingin Myllyn ja Cultorin vaativissa päällikkö- ja johtotehtävissä.  Toimittajan töitä olen tehnyt lähes koko työurani ajan, yleensä päätyöni ohella.  Toimittajan urani aloitin Maaseudun Tulevaisuudessa. Suomalainen maatalous ja elintarviketeollisuus ovat olleet lähellä sydäntäni, vaikka olen asunutkin parikymmentä vuotta Yhdysvalloissa maatalouspiirien ulkopuolella. Yhdysvalloissa sain kokea monia hienoja asioita, mutta elämä johdatti tietäni niin, että näin myös yhteiskunnan nurjan puolen. Koin asioita, joista moni ei tiedä. Maailma ei ole aina sitä, miltä se näyttää. Joskus se on parempi – ja joskus paljon pahempi.

Palasin Suomeen joku vuosi sitten ja kirjoitin kokemistani asioista kirjan nimeltä Amerikkalainen painajainen. Aikaisempi toimittajakokemukseni oli suureksi avuksi tuossa kirjoittajan työssä. Suomeen paluuni jälkeen olen palannut jälleen maataloustoimittajien toimintaan. Nyt olen ensimmäistä kertaa mukana myös yhdistyksen hallituksessa.

Me toimittajat olemme etuoikeutettuja siinä, että saamme nähdä paljon. Olemme näköalapaikalla. On meidän etuoikeutemme ja velvollisuutemme kertoa lukijoillemme objektiivisesti asioista, jotta totuus maailmassa ei hämärtyisi.

Minulla on neljä jo aikuista lasta, jotka kaikki ovat saaneet elämässään hyvän startin.

Ninnu Perälä

Olen nelikymppinen Viikistä valmistunut lihateknologian maisteri. Matojen hallituksessa olen ensikertalainen ja kiitänkin valinnasta rahastonhoitajan luottamustoimeen. Odotan innolla tulevaisuutta mukavassa matoporukassa! Leipätyönäni työskentelen Lihalehden toimituspäällikkönä sekä Lihakeskusliiton tiedottajana. Liitto ja lehden toimitus sijaitsevat Helsingin Pasilassa.

Asun Lohjalla urheilutoimittajamieheni kanssa ja meillä on neljä teini-ikäistä lasta. Harrastan lännenratsastusta ja meillä on kotona neljä hevosta. Kotoa löytyy myös kolme koiraa ja kaksi kissaa. Toimin myös Lohjan eläinsuojeluyhdistyksen hallituksessa.