Tervetuloa mukaan Adobe Lightroom -kurssille!

  • 26.3.2021
  • Yleinen

Maataloustoimittajat ry järjestää jäsenistölleen Adobe Lightroom -koulutuksen 16.4. klo 13-16.

Adobe Lightroom on digitaalisten valokuvien hallinta- ja muokkausohjelmisto. Pilvipohjaisen Lighroom-palvelun avulla saat tehtyä valokuvien muokkauksen, järjestelyn, tallennuksen ja jaon sujuvasti ja millä tahansa laitteella.

Ohjelmiston etuna on sen nopeus ja helppokäyttöisyys. Lightroomissa on valokuvien muokkauksen kaikki perustyökalut ja se riittääkin monille ainoaksi kuvankäsittelyohjelmaksi. Lightroom on kehitetty palvelemaan juuri valokuvia, kun taas monille tutumpi Adobe Photoshop on yleispätevä ohjelmisto, jolla onnistuu myös mm. graafiset työt ja kuvitukset. Lightroomilla hoituu kätevästi useampien kuvien hallinnointi ja muokkaus, kun taas Photoshop on omiaan yksittäisten kuvien pikkutarkkaan säätöön.

Adobe Lightroom -koulutuksessa osallistujat saavat perustiedot ohjelmiston ominaisuuksista ja sen käytöstä. Koulutuksen pitää Keijo Kortelainen KK Medialta, ja se suoritetaan etänä Microsoft Teamsilla. Osallistujilla ei tarvitse olla Adobe Lightroomia käytössä eikä aiempaa kokemusta sen käytöstä. On kuitenkin hyvä, jos osallistujilla on valokuvien muokkauksen perusperiaatteet tiedossa, kuten valotus, kontrastit ym. Näin kestoltaan varsin lyhyestä koulutuksesta saa parhaan mahdollisen hyödyn. Adobe Lightroomista voi halutessaan ottaa ilmaisen kokeiluversion kurssin ajaksi käyttöön Adoben kotisivuilta.

Ilmoittaudu koulutukseen 9.4. mennessä Matojen koulutusvastaavalle: linnea.nordling@gmail.com. Kaikille ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki koulutukseen sähköpostitse. Koulutukseen otetaan mukaan 20 ensimmäiseksi ilmoittautunutta, joten toimithan ajoissa varmistaaksesi paikan itsellesi!

Kannattajajäsenet