Osallistu vuoden 2022 juttu- ja valokuvakilpailuihin!

  • 9.1.2023
  • Yleinen

Nyt voit Matojäsen osallistua Matojen kirjoituskilpailuun.
Kilpailun voittaja osallistuu meidän kansainvälisen maataloustoimittajajärjestön IFAJ:n Star Prize -kilpailuun maailman parhaasta kirjoitetusta jutusta vuonna 2022.

Voit myös osallistua IFAJ:n muihin kilpailuihin kuten paras TV- tai radioreportaasi, paras multimediajulkaisu, sekä IFAJ:n valokuvakilpailuun, joka on kaikille Matojäsenille auki.
Kilpailuun osallistuvien juttujen ja valokuvien on oltava julkaistu 1.1.–31.12.2022.

Kirjoituskilpailu

Kirjoituskilpailuun voi osallistua 1.1.–31.12.2022 julkaistulla artikkelilla.

Kirjoituksen on oltava yksittäinen, ei juttusarja. Jos kyse on juttusarjasta, valitse paras artikkeli kilpailuun. Juttu voi olla julkaistu painetussa lehdessä tai internetissä. Aihe voi käsitellä maataloutta tai näkökohtia elämästä maaseudulla. Artikkeli voi olla yhden tai useamman toimittajan kirjoittama, mutta kaikkien kirjoittajien on oltava yhdistyksen jäseniä.

Kilpailun voittaja saa palkinnoksi 500 euron matka-apurahan IFAJ-kongressiin Kanadaan 27 kesäkuuta – 3 heinäkuuta, tai vaihtoehtoisesti 300 euroa rahaa.

Mato-yhdistyksen asettama raati valitsee voittajakirjoituksen, joka käännetään englanniksi ja lähetetään IFAJ:n kansainväliseen kirjoituskilpailuun. IFAJ on asettanut seuraavat arviointikriteerit: jutun tyyli, uskottavuus, selkeys, yksityiskohtien käyttö, objektiivisuus sekä merkitys yleisölle.

Juttupaja

HUOM! Perinteisen palautteen sijaan yritämme tänä vuonna järjestää ns. ”juttupajan” kevättalvella tai keväällä, jossa käydään juttukilpailuun lähetettyjä juttuja läpi jutturaadin ja mahdollisesti ulkopuolisen asiantuntijan kanssa. Tämä ”julkinen läpikäynti” on tietysti vapaaehtoinen, joten ilmoita jutun lähetessäsi, haluatko osallistua sen kanssa juttupajaan vai etkö.

Lähetä juttusi viimeistään 7.2.2023 osoitteeseen maataloustoimittajat@gmail.com. Kirjoita aihe-kenttään teksti ”Mato-kirjoituskilpailu”. Juttu voi olla word- tai rtf-muodossa tai valmiiksi taitettuna ja julkaistuna PDF:nä.

Liitä mukaan seuraavat tiedot:
1. nimesi, osoitteesi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi
2. kirjoituksen julkaisupäivämäärä sekä sen julkaisseen median nimi tai www-osoite.

Lisätietoja voi kysyä puheenjohtajalta, godtfredsenmichael@gmail.com
Kilpailun säännöt löytyvät myös englanniksi IFAJ:n verkkosivuilta:
http://ifaj.org/contests-and-awards/ifaj-star-prize-print/

Kuvakilpailu

Alkaen 10.1. Maton jäsenenä voit osallistua kilpailuun lähettämällä kuvasi suoraan IFAJ:lle (yksi kuva per kilpailusarja). Kilpailusarjoja on kolme: ihmiset, tuotanto ja maaseudun luonto/maisemat.
Deadline on 28.2.
Lue lisää ja osallistu kilpailuun:
https://www.ifaj.org/contests-and-awards/ifaj-star-prize-photography/

Digitaalinen media -kilpailu

Kilpailuun voi osallistua verkossa julkaistulla jutulla, joka sisältää vähintään kolme seuraavista osista: teksti, kuvat, ääni ja liikkuva kuva.

Juttu lähetetään viimeistään 7.2.2022 osoitteeseen maataloustoimittajat@gmail.com.
Mukaan liitetään englanninkielinen tiivistelmä jutusta.

Mato-hallituksen nimeämä riippumaton tuomaristo käy läpi lähetetyt jutut ja päättää, mikä lähetetään IFAJ:n tuomaristolle, joka valitsee koko kilpailun voittajan.

Voit tutustua sääntöihin IFAJ:n sivuilla:
https://www.ifaj.org/contests-and-awards/ifaj-star-prize-digital-media/

Broadcast- eli video- ja audiokilpailu

Kilpailuun osallistutaan yksittäisellä video- tai audiojutulla, joka on julkaistu joko TV:ssä, radiossa tai verkossa. Usean jutun sarjaa ei hyväksytä. Juttu voi olla useiden toimittajien yhteinen mutta kaikkien on oltava yhdistyksen jäseniä.

Juttu lähetetään viimeistään 7.2.2022 osoitteeseen maataloustoimittajat@gmail.com.

Mukaan liitetään englanninkielinen tiivistelmä jutusta. Mato-hallituksen nimeämä riippumaton tuomaristo käy läpi lähetetyt jutut ja päättää, mikä lähetetään IFAJ:n tuomaristolle, joka valitsee koko kilpailun voittajan.

Voit tutustua sääntöihin IFAJ:n sivuilla:
https://www.ifaj.org/contests-and-awards/ifaj-star-prize-broadcast-audio/
https://www.ifaj.org/contests-and-awards/ifaj-star-prize-broadcast-video/

Onnea kilpailuihin!

Kannattajajäsenet