Osallistu IFAJ:n vuoden 2020 juttu- ja valokuvakilpailuihin!

  • 22.1.2021
  • Yleinen

Maton jäsenet voivat osallistua IFAJ:n Star Prize -kilpailuihin: paras juttu, paras valokuva, paras TV- tai radioreportaasi, sekä paras multimediajulkaisu. IFAJ palkitsee jokaisen kategorian voittajan 500 eurolla.
Kilpailuun osallistuvien juttujen ja valokuvien on oltava julkaistu 1.1.–31.12.2020. Valokuvien pitää olla julkaistu joko lehdessä tai verkossa.

Kirjoituskilpailu

Kirjoituskilpailuun voi osallistua 1.1.–31.12.2020 julkaistulla artikkelilla. Suomen kilpailun voittaja lähetetään kilpailemaan IFAJ:n Star Prize -palkinnosta.

Kirjoituksen on oltava yksittäinen, ei juttusarja. Jos kyse on juttusarjasta, valitse paras artikkeli kilpailuun. Juttu voi olla julkaistu painetussa lehdessä tai internetissä. Aihe voi käsitellä maataloutta tai elämää maaseudulla (some aspect of agriculture or rural life). Artikkeli voi olla yhden tai useamman toimittajan kirjoittama, mutta kaikkien kirjoittajien on oltava yhdistyksen jäseniä.

Kilpailun voittaja saa palkinnoksi 500 euron matka-apurahan IFAJ-kongressiin (mikäli sellainen järjestetään), tai vaihtoehtoisesti 300 euroa rahaa.

Yhdistyksen asettama kolmihenkinen raati valitsee voittajakirjoituksen, jonka yhdistys käännättää englanniksi ja lähettää IFAJ:n kansainväliseen kirjoituskilpailuun. IFAJ on asettanut seuraavat arviointikriteerit: jutun tyyli, uskottavuus, selkeys, yksityiskohtien käyttö, objektiivisuus sekä merkitys yleisölle.

Jokainen osallistuja saa palautetta jutustaan raadilta. Kannattaa siis osallistua jo palautteenkin vuoksi!

Lähetä artikkeli viimeistään 5.2.2021 osoitteeseen maataloustoimittajat@gmail.com. Kirjoita aihe-kenttään teksti ”Mato-kirjoituskilpailu”. Juttu voi olla Word-muodossa tai valmiiksi taitettuna ja julkaistuna PDF:nä.

Liitä mukaan seuraavat tiedot:
1. nimesi, osoitteesi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi
2. kirjoituksen julkaisupäivämäärä sekä sen julkaisseen lehden nimi tai www-osoite.

Lisätietoja voi kysyä puheenjohtajalta. Kilpailun säännöt löytyvät myös IFAJ:n verkkosivuilta:
http://ifaj.org/contests-and-awards/ifaj-star-prize-print/

Kuvakilpailu

Maton jäsenet voivat osallistua kilpailuun lähettämällä kuvansa suoraan IFAJ:lle (yksi kuva per kilpailusarja). Kilpailusarjoja on kolme: ihmiset, tuotanto ja maaseudun luonto/maisemat.
Kuvakilpailun viimeinen osallistumispäivä on 19.2.2021.

Lue lisää ja osallistu kilpailuun:
https://www.ifaj.org/contests-and-awards/ifaj-star-prize-photography/

Digitaalinen media -kilpailu

Kilpailuun voi osallistua verkossa julkaistulla jutulla joka sisältää vähintään kolme seuraavista osista: teksti, kuvat, ääni ja liikkuva kuva.

Juttu lähetetään viimeistään 5.2.2021 osoitteeseen maataloustoimittajat@gmail.com.
Mukaan liitetään englanninkielinen tiivistelmä jutusta.

Mato-hallituksen nimeämä riippumaton tuomaristo käy läpi lähetetyt jutut ja päättää mikä lähetetään IFAJ:n tuomaristolle, joka valitsee koko kilpailun voittajan.

Voit tutustua sääntöihin IFAJ:n sivuilla:
https://www.ifaj.org/contests-and-awards/ifaj-star-prize-digital-media/

Broadcast, eli video- ja audiokilpailu

Kilpailuun osallistutaan yksittäisellä video- tai audiojutulla, joka on julkaistu joko TV:ssä, radiossa tai verkossa. Usean juttukappaleen sarjaa ei hyväksytä. Juttu voi olla useiden toimittajien yhteinen.

Juttu lähetetään viimeistään 5.2.2021 osoitteeseen maataloustoimittajat@gmail.com.

Mukaan liitetään englanninkielinen tiivistelmä jutusta. Mato-hallituksen nimeämä riippumaton tuomaristo käy läpi lähetetyt jutut ja päättää mikä lähetetään IFAJ:n tuomaristolle, joka valitsee koko kilpailun voittajan.

Voit tutustua sääntöihin IFAJ:n sivuilla:
https://www.ifaj.org/contests-and-awards/ifaj-star-prize-broadcast-audio/
https://www.ifaj.org/contests-and-awards/ifaj-star-prize-broadcast-video/

Onnea kilpailuihin!

Maataloustoimittajien hallitus

Kannattajajäsenet