Osallistu IFAJ:n juttu- ja valokuvakilpailuihin!

  • 27.1.2020
  • Tiedote

Maton jäsenet voivat osallistua IFAJ:n Star Prize -kilpailuihin: paras juttu, paras valokuva, paras TV- tai radioreportaasi, sekä paras multimediajulkaisu. IFAJ palkitsee jokaisen kategorian voittajan 500 eurolla.
Kilpailuun osallistuvien juttujen ja valokuvien on oltava julkaistu 1.1.2019–31.12.2019. Valokuvien pitää olla julkaistu joko lehdessä tai verkossa.

Kirjoituskilpailu

Kirjoituskilpailuun voi osallistua 1.1.–31.12.2019 julkaistulla artikkelilla. Suomen kilpailun voittaja lähetetään kilpailemaan IFAJ:n Star Prize -palkinnosta.

Kirjoituksen on oltava yksittäinen, ei juttusarja. Jos kyse on juttusarjasta, valitse paras artikkeli kilpailuun. Juttu voi olla julkaistu painetussa lehdessä tai internetissä. Aihe voi käsitellä maataloutta tai elämää maaseudulla (some aspect of agriculture or rural life). Artikkeli voi olla yhden tai useamman toimittajan kirjoittama, mutta kaikkien kirjoittajien on oltava yhdistyksen jäseniä.

Kilpailun voittaja saa palkinnoksi 500 euron matka-apurahan IFAJ-kongressiin Tanskaan tai vaihtoehtoisesti 300 euroa rahaa.

Yhdistyksen asettama kolmihenkinen raati valitsee voittajakirjoituksen, jonka yhdistys käännättää englanniksi ja lähettää IFAJ:n kansainväliseen kirjoituskilpailuun. IFAJ on asettanut seuraavat arviointikriteerit: jutun tyyli, uskottavuus, selkeys, yksityiskohtien käyttö, objektiivisuus sekä merkitys yleisölle.

Jokainen osallistuja saa palautetta jutustaan raadilta. Kannattaa siis osallistua jo palautteenkin vuoksi!

Lähetä artikkeli viimeistään 7.2.2020 puheenjohtaja Maija Pitkosellemaija.pitkonen@proagria.fi. Kirjoita aihe-kenttään teksti ”Mato-kirjoituskilpailu”. Juttu voi olla Word-muodossa tai valmiiksi taitettuna ja julkaistuna PDF:nä.

Liitä mukaan seuraavat tiedot:
1. nimesi, osoitteesi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi
2. kirjoituksen julkaisupäivämäärä sekä sen julkaisseen lehden nimi tai www-osoite.

Lisätietoja voi kysyä puheenjohtajalta. Kilpailun säännöt löytyvät myös IFAJ:n verkkosivuilta:
http://ifaj.org/contests-and-awards/ifaj-star-prize-print/

Kuvakilpailu

Maton jäsenet voivat osallistua kilpailuun lähettämällä kuvansa suoraan IFAJ:lle (yksi kuva per kilpailusarja). Kilpailusarjoja on kolme: ihmiset, tuotanto ja maaseudun luonto/maisemat.
Kuvakilpailun viimeinen osallistumispäivä on 21.2.2020.

Lue lisää ja osallistu kilpailuun:
https://www.ifaj.org/contests-and-awards/ifaj-star-prize-photography/

Digitaalinen media -kilpailu

Kilpailuun voi osallistua verkossa julkaistulla jutulla joka sisältää vähintään kolme seuraavista osista: teksti, kuvat, ääni ja liikkuva kuva.

Juttu lähetetään Maataloustoimittajien puheenjohtaja Maija Pitkosellemaija.pitkonen@proagria.fi
Viimeinen osallistumispäivä on 14.2.2020.
Mukaan liitetään englanninkielinen tiivistelmä jutusta.

Mato-hallituksen nimeämä riippumaton tuomaristo käy läpi lähetetyt jutut ja päättää mikä lähetetään IFAJ:n tuomaristolle, joka valitsee koko kilpailun voittajan.

Voit tutustua sääntöihin IFAJ:n sivuilla:
https://www.ifaj.org/contests-and-awards/ifaj-star-prize-digital-media/

Broadcast, eli video- ja audiokilpailu

Kilpailuun osallistutaan yksittäisellä video- tai audiojutulla, joka on julkaistu joko TV:ssä, radiossa tai verkossa. Usean juttukappaleen sarjaa ei hyväksytä. Juttu voi olla useiden toimittajien yhteinen.

Juttu lähetetään Maataloustoimittajien puheenjohtaja Maija Pitkoselle, maija.pitkonen@proagria.fi
Viimeinen osallistumispäivä on 14.2.2020.

Mukaan liitetään englanninkielinen tiivistelmä jutusta. Mato-hallituksen nimeämä riippumaton tuomaristo käy läpi lähetetyt jutut ja päättää mikä lähetetään IFAJ:n tuomaristolle, joka valitsee koko kilpailun voittajan.

Voit tutustua sääntöihin IFAJ:n sivuilla:
https://www.ifaj.org/contests-and-awards/ifaj-star-prize-broadcast-audio/
https://www.ifaj.org/contests-and-awards/ifaj-star-prize-broadcast-video/

Nuori Mato-jäsen: hae IFAJ/Alltech Young Leader -ohjelmaan!

Maataloustoimittajien nuorilla jäsenillä (korkeintaan 35 vuotta 31.12.2019) on mahdollisuus päästä mukaan IFAJ/Alltech Young Leader -koulutusohjelmaan, joka järjestetään Tanskan kongressin yhteydessä kesäkuussa. Samalla pääsee myös osallistumaan itse kongressiin.

Jokainen IFAJ:n jäsenmaa voi valita yhden hakijan kansainväliseen kilpailuun, josta kymmenen nuorta valitaan mukaan toimittajakoulutukseen. Englanninkielinen Boot Camp -toimittajakoulutus pidetään 21–23.6.2020 ennen varsinaista IFAJ-kongressia 24–29.6. Jokainen voittaja saa tuhannen euron stipendin, joka kattaa koulutuksen, majoituksen ja kongressikulut.

Viimeinen hakupäivä on 7.2.2020. Hakemus tehdään täyttämällä kyseinen lomake englanniksi (“An individual submitting on behalf of themselves”):
https://quanglo.wufoo.com/forms/qy6kp5d05jfad5/

Mukaan liitetään myös kolme työnäytettä, joita ei tarvitse kääntää.

Hakemusten perusteella valitaan Suomen ehdokas. Sen jälkeen IFAJ:n raati valitsee kaikkien kansallisten toimittajayhdistysten joukosta kymmenen voittajaa.

Lisätietoja IFAJ:n sivuilta:
https://www.ifaj.org/our-programmes/young-leaders/

Onnea kilpailuihin!

Mato-hallitus

Kannattajajäsenet