Maataloustoimittajien juttukilpailu on käynnissä 22.1.–5.2.2024

  • 22.1.2024
  • Yleinen

Mikä oli vuoden 2023 sykähdyttävin, mieleenpainuvin tai  ammatillisesti haastavin maatalousjuttusi?

Nyt on aika kaivaa viime vuoden juttuarkistoja ja osallistua Maataloustoimittajat ry:n kirjoituskilpailuun. Kilpailun voittaja saa palkinnoksi 400 euron apurahan, jonka voi käyttää osallistumalla ensi kesän kansainväliseen maataloustoimittajajärjestön IFAJ:n kongressiin Sveitsiin. Kongressi järjestetään elokuussa.

Yhdistyksen voittajajutun valitsee raati, jonka jäseniä ovat hallituksen puheenjohtaja Anna Kujala, edellinen kirjoituskilpailun voittaja Maija Yliaho ja opettaja Kaijaleena Runsten Haaga-Heliasta. Voittajajuttu lähetetään IFAJ:n kilpailuun kisaamaan IFAJ Star Prize Journalist of the Year -voitosta. Voittajajutun oltava IFAJ:lla 10.3.2024 mennessä.

Tänä vuonna IFAJ on uudistanut kilpailuaan. Nyt on viisi eri kategoriaa: innovaatio; vastuullisuus; tekniikka; kauppa, talous tai globaalit kysymykset sekä maaseudun kulttuuri. Jokaisesta kategoriasta IFAJ valitsee voittajan. 

Maataloustoimittajat ry kustantaa voittajajutun kääntämisen englanniksi. Mato-hallitus huolehtii siitä, että juttu on ajoissa englanniksi käännettynä perillä ja päätyy sisältönsä puolesta oikeaan kisakategoriaan.

Kilpailuun osallistumisen edellytykset:

  • Kilpailujuttu on julkaistu 1.1 – 31.12.2023. painettuna ja/tai digitaalisena.
  • Kirjoituksen on oltava yksittäinen, ei juttusarja. Jos kyse on juttusarjasta, valitse sen paras artikkeli kilpailuun.
  • Kirjoittajan on oltava Maataloustoimittajat ry:n jäsen. Artikkeli voi olla usean toimittajan kirjoittama, mutta kaikkien kirjoittajien on oltava yhdistyksen jäseniä.
  • Artikkeli täyttää IFAJ:n asettamat vaatimukset jutun sisällölle.

Kilpailuaika:

  • Kilpailu alkaa 22.1.2024 ja päättyy 5.2.2024 kello 14.
  • Kilpailujuttu lähetetään sähköisessä muodossa (word- tai rtf ) tai valmiiksi taitettuna ja julkaistuna pdf:nä määrääaikaan mennessä sähköpostilla osoitteeseen maataloustoimittajat@gmail.com.
  • Liitä mukaan seuraavat tiedot:

1. nimesi, osoitteesi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi.

2. kirjoituksen julkaisupäivämäärä sekä sen julkaisseen median nimi ja www-osoite.

Lisätietoja kilpailusta voi kysyä puheenjohtaja Anna Kujalalta lähettämällä viesti matojen sähköpostiosoitteeseen. Kuten viime vuonna, myös tänä keväänä järjestetään madoille juttupaja, jonka vetää Sari Järvinen. Tästä madoille lähetetään tietoa myöhemmin, kunhan aika ja paikka ovat selvillä.

HUOM uudistunut IFAJ Star Prize Journalist of the Year -kilpailu

IFAJ:n juttukilpailuun voi tänä vuonna ensimmäisen kerran osallistua myös suoraan eli lähettämällä itse juttunsa IFAJ:lle. Tällaista juttua ei siis lähetetä ensin yhdistyksen järjestämään kirjoituskilpailuun. Jos mato osallistuu suoraan IFAJ:n kilpailuun, kirjoituksen kääntäminen kustannuksineen englanniksi ja lähettäminen määräaikaan 10.3.2024. mennessä IFAJ:lle on jutun kirjoittajan vastuulla.

HUOM muut IFAJ:n journalistiset kilpailut

Kirjoituskilpailun lisäksi mato voi osallistua myös näihin IFAJ:n kilpailuihin. Maataloustoimittajat ry ei järjestä näistä omaa kilpailua.

– Paras valokuva

– Paras video

– Paras broadcast

– Paras digitaalisen median tuote

********************************************************

IFAJ valitsee kunkin kilpailun (juttu, video, broadcast, digitaalinen median tuote) voittajien joukosta IFAJ Star Prize Journalist of the Year – voittajan. 

Kannattajajäsenet