Johtaja tutkija Perttu Virkajärvi palkittiin Tiedonjyvällä

  • 28.2.2020
  • Yleinen

Mediatiedote 28.2.2020

Maataloustoimittajat ry palkitsi MMT Perttu Virkajärven Tiedonjyvä 2019 -palkinnolla Helsingissä pidetyssä tilaisuudessa 28.2.2020. Virkajärvi on toiminnallaan tuonut julkiseen hiilinielukeskusteluun tutkijan näkökulman ja on suhtautunut myönteisesti tiedotusvälineiden tiedonhankintaan.

– Virkajärvi on ottanut aktiivisesti osaa hiilinielukeskusteluun ja jaksanut kärsivällisesti selittää, miten nurmenviljelyyn perustuva karjatalous toimii ympäristön näkökulmasta. Aihe nousi otsikoihin viime vuonna laajasti, kun julkisessa keskustelussa maidosta ja nautakarjatuotannosta tehtiin Suomessa suuri ilmastosynti, Maataloustoimittajien hallituksen puheenjohtaja Maija Pitkonen perusteli valintaa.

Palkintoon sisältyi ProAgria Keskusten Liiton lahjoittama 500 euron stipendi, jonka luovutti ProAgria Keskusten Liiton toimitusjohtaja Harri Mäkivuokko.

– Perttu Virkajärvessä tiivistyvät suomalaisen luonnontieteellisen tutkijan parhaat piirteet: kokonaisvaltaiseen tutkittuun näkemykseen luottaminen, järkkymättömästi faktoihin perustuva ja kiihkoton tiedontuottaminen sekä huumorilla kuorrutettu, aina yhtä asiallisen selkeä ulosanti, sanoi Mäkivuokko. 

Hän totesi ilmastokeskustelun lyöneen maataloutta Suomessa lujempaa kuin muissa EU-maissa, valtaosin faktoihin perustumattomilla väitteillä. 

– Virkajärven kaltaiset tutkijat ovat kriittisessä roolissa faktapohjaisen keskustelun mahdollistamisessa. Hän on tuonut hiilinielukeskusteluun tutkijan näkemyksen sekä faktaa kotieläintalouden yleistä käsitystä pienemmästä hiilijalanjäljestä, totesi Mäkivuokko.

Lisätietoja:

Perttu Virkajärvi, perttu.virkajarvi@luke.fi, +358 29 532 6641
Harri Mäkivuokko, harri.makivuokko@proagria.fi, +358 40 508 1393
Maija Pitkonen, maija.pitkonen@proagria.fi, 0400 461 707

Maataloustoimittajat ry on maa-, metsä- ja elintarviketalouden toimittajien ja tiedottajien yhdistys, johon kuuluu 210 jäsentä. Yhdistys on vuodesta 1976 alkaen jakanut Tiedonjyvän maatalous-, metsä- tai ruoka-alan ammattilaiselle, joka on toiminnallaan tuonut julkiseen keskusteluun uusia aineksia, osoittanut aktiivisuutta tiedottamalla alansa tapahtumista tai joka on suhtautunut myönteisesti tiedotusvälineiden tiedonhankintaan.

www.maataloustoimittajat.fi

Kannattajajäsenet