Eurooppalaisen maataloustoimittajaverkoston ENAJ:n toinen videokilpailun – Suomi voitti ensimmäisen!

  • 17.9.2023
  • Yleinen

Ystävyyskilpailu, jossa teemana ovat nuoret maanviljelijät

Vuoden 2022 jälkeen, jolloin keskityttiin naisiin maataloudessa – ja Suomi voitti – toisessa ENAJ:n ystävällismielisessä videokilpailussa pureudutaan nuorten viljelijöiden ja nuorten maatalouden päätöksentekijöiden todellisuuteen sekä nuorten tilanteeseen maataloudessa (sosiologia, talous, tekniikka, erikoisalat) ja erityistoimia nuorten viljelijöiden edistämiseksi.

Idea on hyvin yksinkertainen: kukin ENAJ:n killan jäsen ehdottaa lyhyttä videota (1:30-2 minuuttia), joka käsittelee yhtä ainoaa aihetta, nuoria viljelijöitä.

Tarkoitus on herättää sekä viljelijöiden että yhteiskunnan huomio.

Videot esitetään Brysselissä järjestettävässä vuotuisessa foorumissa joulukuussa, ja ne näkyvät sen jälkeen pitkään ENAJ:n verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

KUKA?
Jokainen ENAJ:n yhdistyksen jäsen voi ehdottaa yhtä tai kahta älypuhelimella (tai muulla laitteella) kuvattua videota. Ajatuksena on antaa tietoa oman maansa maataloudesta. Video on tuotettava yhdistyksen jäsenen tai jäsenten toimesta.

MITÄ?
Lyhyet videot ovat nyt kaikkialla, missä älypuhelimet ovat käytössä, ja ne auttavat maataloustoimittajia tiedottamaan mediakanavissaan ja sosiaalisessa mediassa. Eurooppalaisena verkostona ENAJ haluaa, että maatalous nähdään ja ymmärretään myös ammattilaisten lukijoiden, kuuntelijoiden ja katsojien ulkopuolella.

MISSÄ?
Videon on oltava kuvattu maatilalla (tai maatiloilla) jäsenyhdistyksen maassa. Se esitetään ENAJ:n vuosittaisessa foorumissa ja ENAJ:n verkkosivustolla ja sosiaalisessa mediassa.

MITEN?
Jokainen ENAJ:n yhdistyksen jäsen voi lähettää yhden tai kaksi lyhyttä videota omalla kielellään tai englanniksi. Lyhyt englanninkielinen kirjallinen teksti on joka tapauksessa toimitettava videon selittämiseksi tai yksityiskohtien esittämiseksi. Videon esittelevät toimittajat allekirjoittavat ENAJ:lle luovutuskirjan.

KOSKA?
Videot on toimitettava ENAJ:lle 31. lokakuuta mennessä.
Toimittakaa siis ne hyvissä ajoin, viimeistään perjantaina 20. lokakuutta sähköpostitse maataloustoimittajat@gmail.com.
Jos video on liian iso lähettää sähköpostitse, voit käyttää WeTransferia.

MIKSI?
Kyseessä on ystävällismielinen kilpailu, jossa ei ole ”Oscar-palkintoa”, sillä tärkein palkinto on se, että video nähdään ENAJ Forumissa.

Paras video palkitaan kuitenkin yhdellä ilmaisella osallistumisella ENAJ:n ensi vuoden ensimmäiseen pienen budjetin lehdistömatkaan.

Kannattajajäsenet