Makera rahoittaa sika- ja siipikarjatalouden uusia kehittämishankkeita

02.02.2012 - 12:28

Lehdistötiedote
2.2.2012

Makera rahoittaa sika- ja siipikarjatalouden uusia kehittämishankkeita

Maatilatalouden kehittämisrahasto (Makera) rahoittaa kymmentä uutta sika- ja siipikarjatalouden kehittämishanketta. Hankekoordinaattori Ilkka Pohjamo kertoo kehittämishankkeiden olevan hyvin käytännönläheisiä, ja tuloksia on luvassa nopealla aikataululla.

Sikataloudessa rahoituksen saaneita hankkeita ovat välikasvattamoiden kehittäminen, ruokinta- ja ilmastointilaitteiden toimivuus, sikojen häiriökäyttäytymisen estäminen sekä tuottajien ja kuluttajien välisen vuoropuhelun parantaminen. Lisäksi rahoitusta myönnettiin kuivitusautomaatin sekä veden vetykäsittelyn tilakokeisiin.  

Kalkkunantuotannon osalta rahoituksen sai luomukalkkunantuotannon käynnistämiseen tähtäävä hanke. Tällä hetkellä Suomesta puuttuu lihasiipikarjan laajamittainen luomutuotanto. Pohjamon mukaan mittavaa luomutuotantoa ei voida aloittaa broilerin tai kalkkunan osalta, ennen kuin luomutuotannon vaatimuksiin ja haasteisiin kuten tautisuojaukseen on löydetty vastaukset. Pohjamon mukaan hanke on tähän oiva työkalu.

Kananmunantuotannon kehittämiskohteista rahoituksen sai yhteisen tietojärjestelmän kehittäminen sekä koulutushanke luomukananmunantuotantoon.

Koko sika- ja siipikarja-alaa koskeva koulutushanke työnantajataitojen ja -tietojen kehittämiseen käynnistyy alkuvuodesta 2012.

Kaiken kaikkiaan Makera rahoitti uusia sika- ja siipikarjatalouden kehittämishankkeita miljoonalla eurolla.

Lisätietoja:
Ilkka Pohjamo
Sika- ja siipikarjatalouden koordinaatiohanke
Puh: 040-5151947
ilkka.pohjamo(at)pohjamo.fi