Kansainvälinen tutkimus maatalousjournalismista: Maataloustoimittajat pitävät riittävää ruuan saantia ja vesien laadun säilyttämistä tärkeänä

03.02.2014 - 17:30

Laura K. Kubitz on tutkinut maataloustoimittajien (IFAJ:n executive komitean jäsenet) asennetta maatalouden tärkeisiin kysymyksiin ja toimittajien koulutukseen maataloudesta. 

Tutkimuksesta selviää, että toimittajat pitävät kasvavan väestön ruokkimista ja vesien laadun ja määrän säilyttämistä tärkeänä.

Toimittajina executiven jäsenet käyttävät työssään laajasti eri lähteitä kuten eri valtioiden tiedotusta, maanviljelijöitä, yliopistoja, online-lähteitä, ammatillisia järjestöjä, pörssien sähköistä tiedotusta ja tieteellisiä aikakauslehtiä.

Tutkimuksesta ilmenee myös, että toimittajat mieluummin ottavat vastaan tiedotusta ja koulutusta face to face. Toimittajat myös pyrkivät välittämään saamaansa asiallista ja luotettavaa tietoa eteenpäin.

Tutkimukseen liittyvät kyselyt executiven jäsenille tehtiin syksyllä 2011. Tutkimus on julkaistu Journal of Applied Communications –julkaisussa:

Voit lukea artikkelin aiheesta kokonaisuudessaan: http://www.journalofappliedcommunications.org/current-issue.html

Perceptions of Global and Domestic Agricultural Issues Held by International Agricultural Journalists, Laura Kubitz, Ricky Telg, Tracy Irani and Owen Roberts (PDF)