Innovatiivinen sikamatka Hollantiin

25.06.2014 - 14:30

Eurooppalainen toimittajaverkosto ENAJ (European Network of Agricultural Journalists) sekä Hollannin ja Belgian maataloustoimittajayhdistykset järjestivät toukokuussa sikatalouteen ja rehunvalmistukseen keskittyneen tutustumismatkan eurooppalaisille toimittajakollegoilleen.

Teemalla ”Innovative Pig Production Tour” pääsimme käymään kolmella hollantilaisella sikatilalla, Agrifirm-rehuyrityksessä sekä Hollannin, Belgian ja Saksan rehuteollisuuden uudessa tuotekehitysyksikössä. Antoisan matkan päätteeksi tutustuimme VIV-näyttelyyn Utrechtissa.

Ryhmässä oli 26 osallistujaa kymmenestä maasta. Suomi oli hyvin edustettuna neljän aktiivisen maataloustoimittajan voimin. Matkan annista voi lukea tarkemmin loppuvuonna ilmestyvistä Käytännön Maamies ja KMVET-lehdistä.

 

 

 

 

 

 

Kuva 1: Hollannissa on muutama kymmenen sikatilaa, joille kuka tahansa pääsee katselemaan sikojen touhuja ulkopuolelta ikkunasta tai sikalaan varta vasten rakennetusta katseluhuoneesta.

 

 

 

 

 

 

Kuva 2: Hollantilaiset, belgialaiset ja saksalaiset rehualan yritykset ovat avanneet keväällä uuden yhteisen toimipisteen, jossa voidaan testata ja tutkia teollisten rehujen valmistukseen liittyviä asioita.
 
Teksti: Pirjo Mälkiä, kuvat: Pirjo Mälkiä ja Lassi Uotila