IFAJ laajentaa toimintaansa

31.01.2012 - 00:31

berlin.jpg

Uusi strategia eteni Berliinissä

Kansainvälinen maataloustoimittajajärjestö IFAJ päätti viedä eteenpäin uutta strategiaansa, jonka mukaan se laajentaa ammatillisen kehittämisen ja verkostoinnin ohjelmiaan kehitysmaiden toimittajien suuntaan.

IFAJ:n hallitus hyväksyi Berliinissä tammikuussa suunnitelmat tarjota mahdollisuutta yhteistyöhön myös sellaisten maiden toimittajille, jotka työskentelevät kehitysmaissa ja maissa, missä ei ole lehdistön vapautta. Lopullisen päätöksen uudesta strategiasta tekee IFAJ:n kokous elokuussa 2012 Ruotsissa pidettävässä kongressissa.

Uuden strategian mukaan IFAJ voi tarjota ei-jäsenmaiden toimittajille mahdollisuuden ammatilliseen kehittymiseen esimerkiksi henkilökohtaisten tapaamisten, ryhmäkeskustelujen ja internetsivujen avulla.

IFAJ on jo ottanut askeleen tähän suuntaan järjestämällä kongressien yhteyteen Master Class –koulutusohjelman kehitysmaiden toimittajille.

”Maataloustoimittajan tehtävä on tärkeämpi kuin koskaan, kun maailman väestömäärä lähestyy yhdeksää miljardia vuoteen 2050 mennessä”, toteaa IFAJ:n presidentti Mike Wilson. ”Me välitämme tietoa monenlaisista asioista ruuan tuotannosta sen turvallisuuteen. IFAJ:n tavoite on tavoittaa yhä useampi viestinviejä maailmanlaajuisesti.”

Strategiansa toteuttamiseksi IFAJ tarvitsee taloudellista tukea. Uusia toimintatapoja voivat olla:

* Lisää osanottajia Master Class –ohjelmaan. Nykyisin Pioneer rahoittaa 10-12 osallistujaa vuodessa tähän ohjelmaan, joka järjestetään kerran vuodessa kongressin yhteydessä.

* Lehdistömatkoja kehitysmaihin tekemään juttuja köyhyydestä ja nälästä.

* IFAJ:n jäsenyhdistysten toimittajat voivat auttaa kehitysmaiden toimittajia perustamaan yhdistyksiä.

* Perustetaan internetiin avoin verkosto maataloustoimittajille. Siellä voidaan käydä keskusteluja ja julkaista opetusmateriaalia.

* Koordinoidaan kumppanuuksia jäsenyhdistysten ja uusien yhdistysten välillä. Yhdistykset voivat käyttää Skypeä ja sähköpostia ja tarjota mentorointia tai muuta apua tarpeen mukaan. Yhdistykset voivat neuvoa webinarien tai Skype-konferenssien välityksellä toisia, lähettää kameroita tai läppäreitä tai toimittajia kouluttamaan kehitysmaihin, järjestää toimittajavaihtoa maiden välillä tai sponsoroida toimittajia kumppanuusmaastaan kongresseihin.

IFAJ on poliittisesti sitoutumaton, voittoa tavoittelematon ammatillinen järjestö, johon kuuluu toimittajia 31 maasta, joissa vallitsee lehdistön vapaus. Se tarjoaa väylän viestintään, tiedonvälitykseen ja ammatilliseen kehittymiseen maataloustoimittajille ympäri maailman. Lue lisää verkkosivuilta www.ifaj.org.

Lisätietoja:

Vice President Markus Rediger rediger@lid.ch Phone: +41 31 359 59 80 (Switzerland)

President Mike Wilson mwilson@farmprogress.com Phone: +1 217 877 0679 (USA) Suomen Maataloustoimittajat ry:n edustaja IFAJ:ssa Riitta Mustonen, riitta.mustonen@mt1.fi, +358 40 7070522

Kuvaaja: Steve Werblow