IFAJ-kongressi Argentiinassa - Tutustu ja ilmoittaudu

07.03.2013 - 15:03

IFAJ-kongressi Argentiinassa: tangoa ja tequilaa!

Hyvät ystävät!

Syksyn kongressi 1.-5. syyskuuta Argentiinassa lähestyy. Rekisteröityminen kongressiin on alkanut ja edullisempi "early bird" hinta on vielä voimassa.

Argentiina on sekä luonnon että maatalouden kannalta hyvin monipuolinen maa, joten elämyksiä ja juttuja varmasti tulee riittämään. Tässä hieman lisätietoa kongressista suomeksi. Voit tutustua tarkemmin kongressiohjelmaan ja Argentiinaan kongressin nettisivuilta: http://ifajargentina.com

Ensimmäinen ilta ja yö vietetään Buenos Airesissa, mutta varsinainen kongressi pidetään Rosariossa Buenos Airesin luoteispuolella. Rosario on Argentiinan kolmas suurin kaupunki.

Jo ensimmäinen ilta, sunnuntai 1. syyskuuta, on varattu erikoisillalliselle ja tango-ohjelmalle. Päivä on Argentiinassa Maataloustoimittajien vuotuinen juhlapäivä ja mukana on lukuisia alalle tärkeitä ihmisiä.

Maanantaina 2.9. bussit lähtevät kohti Rosariota. Matkalla pysähdymme appelsiinifarmilla, missä eri alojen tuottajia ja viranomaisia on esittäytymässä. Illalla on teemaillallinen, pöydillä on myös erilaisia maatalousjournalistisia teemoja.

Tiistai 3.9. alkaa ”akateemisella aamupäivällä” Rosarion kauppakamarilla kävelyetäisyydellä hotellista. Saadaan tietoa Argentiinan maataloudesta ja maatalousjournalismin roolista maassa. Lounas kauppakamarin ravintolassa. Iltapäivällä pidetään sitten vuosittainen edustajiston kokous (delegates assembly). Tarkoitus on muuttaa osa säännöistä, muun muassa äänestysprosessi. Odotetaan vilkasta keskustelua, joten be there! Illalla nautitaan paikallista kalaa, barbequea ja maistetaan viinejä.

Keskiviikko 4.9. on retkipäivä, vaihtoehtoina ovat viljaretki, eläinretki, lypsyretki ja tällä kertaa myös kaupunkiretki Rosariossa vaihtoehtona niille, joita maatalous ei kiinnosta (esim. seuralaisille). Kaikkiin retkiin kuuluu lounas. Illalla syödään herkullista illallista, jaetaan palkintoja ja juhlitaan.

Torstaina 5.9. paluu Buenos Airesiin

Argentiinassa järjestetään viisi Post Congress retkeä, johon todella kannattaa tutustua sivulla: http://ifajargentina.com/argentina/post_congress

Vaihtoehtoina ovat:
-    Kolmen päivän retki Iguazu Falls:in alueella. Tämä on Argentiinan ja Brasilian oma Niagara. Alueella on 5.500 hehtaaria kansallispuistoa, jossa on trooppista metsää.

-    Kolmen päivän retki, joka suuntautuu Patagoniaan maan luoteisosassa noin 764 metrin korkeudella ja Nahuel Huapi järven etelärannikolla. Alue on ollut kansallispuisto vuodesta 1934 lähtien ja on suosittu asuinpaikka eurooppalaisten uudisasukkaiden kesken.

-    Kolmen päivän retki järjestetään Perito moreno Glacierin Lago Argentinon ja Santa Cruzin alueella. Se on maailmantunnettu vuoristo ja jäätikköalue, 258 neliökilometriä ja jääpinta on noin 60 metriä paksua. Paikka tarjoaa mahtavia luontoelämyksiä.

-    Retki Mendozan vuoristoalueella, josta löytyy muun muassa korkein paikka Amerikassa, Aconcagua. Alueella joet ja vuoristopurot valuvat. Alue on tunnettu viinialue. Mendoza on yksi Great Capitals of wine verkoston yhdeksästä kaupungista.

-    Retki Lema laaksoon on neljäpäiväinen. Yövytään kauniissa Salta-kaupungissa melkein 1.200 metrin korkeudella. Se on hyvin monipuolinen alue, löytyy muun muassa sademetsää, yungasmetsää, raviineja ja korkeaa tasankoa, josta löytyy merkkejä prekolumbialaisista kultuureista.

Kongressiin osallistuminen maksaa 799 euroa kahden hengen huoneissa ja 999 euroa yhden hengen huoneissa.

Ilmoittaudu ajoissa! Jos ilmoittautuu 18.2.-15.3. saa ”early bird” alennuksen, ja hinta on sitten 719 euroa kahden hengen huoneissa ja 899 euroa yhden hengen huoneissa. (On mahdollista että hinnat muuttuvat vielä, mutta ei ylöspäin.)

Älä unohda Maataloustoimittajien stipendejä. Tänä vuonna voi anoa 500 euron stipendejä kattamaan kongressikuluja. Lue lisää.

Lisätietoja kongressista antavat Micke Godtfreseniin micke.godtfredsen@slc.fi ja Riitta Mustonen riitta.mustonen@maaseuduntulevaisuus.fi

Seuraavat kongressit järjestetään 2014 Skotlannissa, 2015 Uudessa Seelannissa ja 2016 Saksassa.