ENAJ:n journalistipalkinto nuorille maataloustoimittajille

30.07.2013 - 17:14

ENAJ/DG Agri julistaa kirjoituskilpailun nuorille toimittajille.
Kilpailun tavoitteena on parantaa nuorten toimittajan taitoja ja innostaa nuoria toimittajia kirjoittamaan EU:n yhteiseen maatalouspolitiikkaan (cap) liittyvistä asioista.

OSALLISTUA VOIVAT

- Toimittajat ja toimittajaksi opiskelevat ENAJ:n jäsenmaista, kuten Suomesta.
- Osallistuja ei saa olla täyttänyt 35 vuotta 31.12.2013.
- Osallistujan tulee kirjautua www.ag-press.eu –sivustolle saadakseen osallistumislomakkeen, säännöt ja uusimmat tiedot kilpailusta. Ne löytyvät sivulta ”events”.
- Uusien ag-pressiin kirjautuvien toivotaan mainitsevan ilmoittautumislomakkeessa/profiilissa tämän kilpailun kohdassa, jossa kysytään ”How did you hear about ag-press.eu”.

JUTTUSARJAT JA HAKEMUS

Kilpailussa on kaksi sarjaa: julkaistut ja julkaisemattomat jutut. Kummassakin aiheen tulee liittyä Euroopan maatalouteen. Jutun tulee olla enintään 800 sanan mittainen. Siinä ei tarvitse mainita sanaa cap.

Jutun tulee olla myös laajasti kiinnostava, joko maataloudellisesti tai yhteiskunnallisesti. Sen tulee sisältää omaa tiedonhankintaa maatiloilla ja ainakin yksi viljelijäsitaatti.

Jutun voi kirjoittaa suomeksi/ruotsiksi. Kilpailuun voi osallistua vain yksittäisellä jutulla, ei juttusarjalla.

Kilpailulomake ja juttu tulee lähettää sähköisesti word- tai pdf-tiedostona Maataloustoimittajat ry:lle 20.9.2013 mennessä, posti@maataloustoimittajat.fi

ARVIOINTI

Jutuista arvioidaan niiden sisältöä, objektiivisuutta, tasapainoa, merkityksellisyyttä lukijalle, tiedonkeruun oikeellisuutta ja syvyyttä, tyyliä ja lainauksia. Jutun taittoa ei arvioida, koska myös julkaisemattomat jutut voivat osallistua kilpailuun.

Maataloustoimittajat ry. valitsee kummastakin juttusarjasta parhaan jutun ja lähettää sen DG Agrille, joka käännättää jutut englanniksi.

Tuomaristoon kuuluvat komission puhemies Roger Waite, DG Agrin edustaja ja kaksi Euroopan  maataloustoimittajaverkoston ENAJ:n edustajaa.

PALKINNOT

Voittajiin otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti ja voitoista ilmoitetaan myös EU:n maataloustoimittajien sivustolla www.ag-press.eu sekä jäsenyhdistyksille marraskuussa 2013.

Kummankin sarjan kolme parasta kutsutaan vuotuiseen maataloustoimittajakokoukseen Brysseliin joulukuun 2013 alussa.

Lisäksi sarjojen voittajat saavat osallistua Euroopan komission DG Agrin järjestämälle lehdistömatkalle vuonna 2014. Matkoja järjestetään puolenkymmentä, joten niistä voi valita itselleen sopivimman.